وزیر دفاع آمریکا در انتقادی آشکار علیه چین مدعی شد، ایالات متحده مسوولیت رهبری در اقیانوس آرام را در دست دارد و حتی یک اینچ از آن را هم به هیچ کشور دیگری که فکر می کند سیستم سیاسی بهتری دارد، واگذار نمی کند.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر به هاوایی ابراز امیدواری کرد که با چین همکاری صورت بگیرد تا به احترام به نظم بین المللی مبتنی بر قانون وادار شود چرا که پکن به وعده هایش عمل نمی کند و یک مدرن سازی نظامی تهاجمی را در پیش گرفته است!
او گفت، چین به وعده هایش برای تبعیت از قوانین، مقررات و هنجارهای بین المللی عمل نکرده است و می خواهد تا قدرت خود را در سطح جهانی توسعه دهد.
رئیس پنتاگون با اشاره به حزب حاکم کمونیست چین گفت: برای گسترش دستورکار آن، ارتش آزادی بخش خلق به پیگیری طرح مدرن سازی تهاجمی ادامه می دهد تا به یک سطح نظامی در جهان تا اواسط قرن دست یابد. در حالی که ایالات متحده در صدد است تا مقابل چین بازدارندگی داشته باشد، همچنین می خواهد تا با جمهوری خلق چین کار کند تا آنها را به مسیری بازگرداند که بیشتر با قوانین بین المللی مبتنی بر نظم منطبق است.
اسپر که پیش از تور منطقه ای خود صحبت می کرد، هند – پاسیفیک را به عنوان کانون "رقابت قدرت بزرگ با چین" توصیف کرد. با این حال او در ادامه گفت در کنار روسیه، حضور چین اکنون در سراسر جهان است و ایالات متحده باید بتواند با هر دو آنها در سطح جهانی تعامل کند. ایالات متحده یک مسوولیت رهبری دارد. ما یک کشور در اقیانوس آرام بوده ایم، یک کشور هند پاسیفیک، از مدت ها قبل.
وزیر دفاع آمریکا افزود: ما قرار نیست این منطقه را، یک اینچ آن را به شما، به کشور دیگری، هر کشوری که فکر می کند شکل دولتش، دیدگاه هایش درباره حقوق بشر، نظراتش درباره حاکمیت، عقایدش درباره آزادی مطبوعات، آزادی مذهبی، آزادی تجمع و تمام این مسائل، بهتر از خیلی از آن چیزهایی است که ما اشتراک داریم، واگذار نمی کنیم.
وزیر دفاع آمریکا همچنین در سفر به کشور پالائو مدعی شد، چین بارها از انجام وعده هایش برای تبعیت از قوانین بین المللی باز مانده است.
او گفت: چین کمونیست فشار مالی و سیاسی و همچنین پنهان و آشکار بر بسیاری از کشورهای هند پاسیفیک و اروپایی، چه بزرگ و چه کوچک وارد می کند و همزمان یک روابط استراتژیک جدید در سراسر جهان را دنبال می کند... در حقیقت هر چه کشوری کوچکتر باشد، دست پکن سنگین تر می شود.
به گفته این مقام آمریکایی، به نظر می رسد پکن بیشتر در جنوب شرق آسیا خصوصا در بحبوحه مناقشات ارضی در دریای چین جنوبی قدرتنمایی می کند.
دیدگاه تان را بنویسید