به گفته اقتصاددانان، دولت باید از معافیتها و فرارهای مالیاتی درآمدزایی کند، نه اینکه از مالیاتدهندگان بیشتر مالیات بگیرد. به عنوان نمونه باید معافیت هنرمندان از مالیات لغو شود، زیرا ۱۰ درصد از آنها درآمدهای خیلی بالایی دارند و طبیعی است که مشمول مالیات شوند.
همچنین، برخی از کارشناسان اقتصادی، منابع درآمدی جایگزین برای درآمدزایی دولت را اخذ مالیات از گروهای ثروتمند جامعه، ماشینها و خانههای لوکس عنوان میکنند که در نتیجه این امر، رشد و عدالت اجتماعی در جامعه محقق خواهد شد.
نرخ خانههای مشمول مالیات
۱. نسبت به مازاد ۱۰۰ میلیارد ریال تا ۱۵۰ میلیارد ریال، یک در هزار
۲. نسبت به مازاد ۱۵۰ میلیارد ریال تا ۲۵۰ میلیارد ریال، دو در هزار
۳. نسبت به مازاد ۲۵۰ میلیارد ریال تا ۴۰۰ میلیارد ریال، سه در هزار،
۴. نسبت به مازاد ۴۰۰ میلیارد ریال تا ۶۰۰ میلیارد ریال، چهار در هزار
۵. نسبت به مازاد ۶۰۰ میلیارد ریال به بالا، پنج در هزار
به گفته نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹، در محاسبه مالیات موضوع این بند هر واحد مسکونی یک مستغل محسوب و جداگانه مشمول مالیات است.
نرخ خودروهای مشمول مالیات
۱. نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد ریال و تا ۱۵ میلیارد ریال، ۰.۵ درصد
۲. نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد ریال تا ۳۰ میلیارد ریال، یک درصد
۳. نسبت به مازاد ۳۰ میلیارد ریال به بالا، ۱.۵ درصد
کدام خودرو و واحدهای مسکونی معاف از مالیات هستند؟
بنابراین این گزارش، با توجه به اظهارات کارشناسان اقتصادی درباره اهمیت اخذ مالیات از خانه و خودروهای لوکس در راستای درآمدزایی برای دولت در لایحه بودجه ۹۹، با تصویب این نوع مالیات از سوی کمیسیون تلفیق بودجه تا حدودی میتوان از به جبران کاهش درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده و درآمدزایی منابع جایگزین آن امیدوار بود. زیرا به گفته اقتصاددانان، دولت با تصویب این نوع مالیات میتواند درآمد زیادی را کسب کند.
همچنین، با تصویب این نوع مالیات، دیگر فشار اخذ مالیات بر افراد ضعیف جامعه و فعالان اقتصادی نخواهد بود، بلکه به جای اخذ مالیات بیشتر از مؤدیان معافیتها کشف میشوند و پایه مالیاتی گسترش مییایند تا هر کس طبق درآمد و میزان سرمایه خود مالیات بپردازد. در نتیجه از پیامدهای مثبت این امر میتوان به عدم رکود اقتصادی، کاهش معافیتهای و فرارهای مالیاتی و... اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید