مواد قندی به بسیاری از مواد غذایی رایج اضافه میشود. مقدار بالای کالری قند باعث اضافه وزن و چاقی و بیماریهای مرتبط با آن میشود.
محققان دانشگاه زوریخ سوئیس در مطالعات خود پی بردند حتی مصرف مقادیر متوسط مواد قندی منجر به تغییر در متابولیسم شرکت کنندگان در آزمایش شد.
«فیلیپ گربر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مصرف هشتاد گرم قند روزانه که معادل حدود ۸/۰ لیتر یک نوشابه معمولی است، تولید چربی در کبد را افزایش میدهد و تولید بیش از حد چربی برای مدت زمان طولانیتری ادامه مییابد، حتی اگر بیش از این قند مصرف نشود.»
۹۴ مرد جوان سالم در این مطالعه شرکت کردند. آنها هر روز به مدت ۷ هفته یک نوشیدنی شیرین شده با انواع مختلف قند مصرف میکردند در حالی که گروه کنترل هیچ نوشابه ای مصرف نمیکردند. این نوشیدنیها حاوی فروکتوز، گلوکز یا ساکارز بودند (قند آشپزخانه ترکیبی از فروکتوز و گلوکز است). محققان سپس از ردیابها برای تجزیه و تحلیل تأثیر نوشیدنیهای قندی بر متابولیسم چربی استفاده کردند.
به طور کلی، شرکت کنندگان کالری بیشتری نسبت به قبل از مطالعه مصرف نکردند، زیرا نوشیدنی قندی موجب افزایش سیری میشود و بنابراین کالری دریافتی خود را از منابع دیگر کاهش میدهند.
با این وجود، محققان مشاهده کردند که فروکتوز تأثیر منفی دارد: تولید چربی بدن در کبد در گروه مصرف کننده فروکتوز دو برابر بیشتر از گروه گلوکز یا گروه کنترل بود و این حالت بیشتر از دوازده ساعت ادامه داشت.
افزایش تولید چربی در کبد اولین مرحله مهم در ابتلاء به بیماریهای شایع مانند کبد چرب و دیابت نوع ۲ است. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند مصرف روزانه قند را به حدود ۵۰ گرم یا حتی ۲۵ گرم محدود کنید.
دیدگاه تان را بنویسید