ارسال به دیگران پرینت

بیماری‌های قلبی عروقی:

مواد غذایی که فشار خون را کاهش می‌دهند

مطالعات جدید نشان می‌دهد که افزودن انواع چاشنی به غذا از جمله سبزی‌های معطر و ادویه می‌تواند به کاهش فشار خون و سلامت قلب و عروق کمک کند.

مواد غذایی که فشار خون را کاهش می‌دهند

 بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند و فشار خون نیز یکی از مهمترین عوامل این عارضه است. از طرفی مطالعات مختلف تاثیر رژیم غذایی و نوع تغذیه را بر سلامت قلب بار‌ها تایید کرده است.

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه پنسیلوانیا، افزودن ۶.۵ گرم ادویه یا سبزی معطر به غذا که معادل ۱.۳ قاشق چایخوری است، نقش مهمی در کاهش فشار خون و به تبع آن سلامت قلب دارد.

در این مطالعه آمده است وقتی غذا با ادویه و سبزی معطر طعم‌دار می‌شود، مصرف مواد مضری مانند شکر، نمک و روغن کاهش می‌یابد و همین امر در کاهش فشار خون و کاهش وزن نقش دارد. از طرفی انواع ادویه مانند فلفل، زردچوبه و سبزی‌های معطر نیز حاوی مواد مغذی هستند.

در این مطالعه ۷۱ داوطلب شرکت داده شدند. بررسی وضعیت سلامت و رژیم غذایی این افراد نشان می‌دهد افرادی که روزانه از ادویه و چاشنی‌هایی مانند پونه، ریحان و آویشن، گرد لیمو و سایر طعم‌دهنده‌های طبیعی و گیاهی استفاده می‌کنند، فشار خون پایین‌تری دارند. برخی از این افراد از ادویه و سبزی معطر در تنقلات خود نیز استفاده می‌کنند و برای مثال میوه را همراه با سبزی معطر مصرف می‌کردند.

فشار خون بالا یکی از مهمترین معضلات جامعه بهداشت است. بر اساس بیانیه مشترک سازمان جهانی بهداشت و امپریال کالج لندن، بررسی بیش از ۱۰۰ میلیون نفر بین سنین ۳۰ تا ۷۹ سال در ۱۸۴ کشور نشان می‌دهد تعداد افراد بالغ ۳۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به فشار خون از سال ۱۹۹۰ میلادی تاکنون دو برابر شده و از ۶۵۰ میلیون به ۱.۲۸ میلیارد نفر رسیده است.

فشار خون بالا مهمترین عامل بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی و به طور کلی ناتوانی افراد میانسال و سالمند است. نکته جالب توجه آن است که این عامل کشنده به راحتی قابل تشخیص، پیشگیری و درمان است.

در ادامه این گزارش آمده است در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا بودند که اکثرا در کشور‌های فقیر و کم‌درآمد زندگی می‌کنند.

هزینه درمان و تشخیص فشار خون بسیار پایین است

با استفاده از یک دستگاه سنجش فشار خون خانگی می‌توان فشار خون را در تمام طول روز کنترل کرد. در صورتی که امکان کنترل فشار خون در منزل وجود نداشته باشد، در مراکز بهداشت محلی نیز می‌توان فشار خون را اندازه‌گیری کرد.

مواد غذایی که فشار خون را کاهش می‌دهند

بر خلاف بیماری‌های دیگر، داروی فشار خون بسیار ارزان و در دسترس است. با یک قرص ساده می‌توان این عارضه را کنترل کرد. سازمان جهانی بهداشت چندی پیش حقایقی در مورد فشار خون منتشر کرد. در این بیانیه آمده است:

حدود ۱.۲۸ میلیارد بزرگسال ۳۰تا ۷۹ سال در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند که دو سوم آنان در کشور‌های فقیر و کم‌درآمد زندگی می‌کنند. ۴۶ درصد از مبتلایان از وجود بیماری خود اطلاعی ندارند و به تبع آن برای درمان و حل مشکل اقدامی نمی‌کنند.  از هر ۵ مبتلا به فشار خون، فقط یک نفر فشار خون خود را تحت کنترل دارد و برای آن دارو مصرف می‌کند.

یکی از مهمترین اهداف جهانی در حوزه بیماری‌ها غیر واگیر، کاهش میزان شیوع فشار خون بین‌سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ میلادی تا میزان ۳۳ درصد است.

دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون

-کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز

- مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه

-ورزش منظم

-عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل

-اجتناب از مصرف غذا‌های چرب

- اجتناب از مصرف چربی‌های ترانس

- بررسی روزانه فشار خون

-جلوگیری از استرس

-درمان فشار خون در صورت افزایش

انقباض نرمال قلب :
ضربان قلب در بزرگسالان هنگام فعالیت تقریبا 120 و در حالت استراحت 80 میباشد ، فشار خون در حالت انقباض ،در بالاترین حالت بالغ بر 140 و انبساط قلب در پایین ترین عدد بالای 90 میباشد این امر هنگامی که سرخرگ و مویرگ ها که نقش تنظیم جریان خون را در بدن دارد ،باریک میشوند اتفاق می افتد وقتی آنها منقبض میشوند ، قلب شما باید بیشتر تلاش کند تا خون بدن شما تامین شود ، این امر باعث به وجود آمدن فشار خون میشود.جنبه ی آزار دهنده ،این است که این بیماری با هیچ علائمی همراه نیست و این باعث میشود که ریسک پیشرفت مشکلات جدی این بیماری بدون پی بردن به آن بیشتر شود فقط گاهی اوغات باعث به وجود آمدن تپش در سر ویا سینه ، سرگیجه ، خستگی و علائم دیگری که میتواند هشداری برای مشکلات دیگری باشد .

دلایل ابتلا و بروز فشار خون بالا یا پرفشاری خون 

 

تا اینجا ، دستپاچگی میتواند دلیل فشار خونی باشد ،که شناخته نشده است اما فاکتور هایی وجود دارد که بر ظاهر آن تاثیر میگذارد که شامل:
  • تاریخچه خانوادگی در داشتن فشار خون بالا 
  • سن بالای 60 سال
  • رنج بردن از درجه زیادی از استرس ، عصبانیت و یا خشونت
  • اضافه وزن زیاد یا چاقی 
  • علاوه بر محصولات دخانیات ، داشتن رژیم غذایی دارای درصد چربی اشباع شده زیاد می باشد.
  • نوشیدن بیش از حد الکل و مصرف سیگار 
  • خوردن غذا هایی مملو از سدیم 
  • داشتن سبک زندگی بی تحرک
  • داشتن دیابت 
منبع : افکارنیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      از خداوند یکتا می خواهم که همۀ مریض ها را شفا دهد.

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه