ارسال به دیگران پرینت

با دستور اشرف غنی

زندانیان طالبان آزاد می‌شوند

دیروز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، دستور آزادی هزاران نفر از زندانیان طالبان را براساس برنامه‌ریزی قبلی صادر کرد. این آزادی در راستای برنامه‌ریزی‌های قبلی و مذاکرات آمریکا با طالبان صورت می‌گیرد. «مجیب مشعل» در گزارش ۱۱ مارس برای نیویورک‌تایمز نوشت، دولت غنی عصبانی است چراکه می‌بیند پس از مذاکره‌ای که منتهی به توافق صلح میان آمریکا با طالبان شد، دولت آمریکا پذیرفت که براساس برنامه‌ای زمان‌بندی شده از افغانستان خارج شود و در همین راستا بر دولت غنی فشار وارد می‌آورد تا ۵ هزار زندانی طالبان را براساس توافق آزاد کند.

زندانیان طالبان آزاد می‌شوند

مقام‌هایی از میان اعضای دولت غنی گفته‌اند دولت افغانستان تنها مرجعی است که از اقتدار و توانایی آزادی زندانیان برخوردار است. این مقام‌ها می‌گویند نمی‌توانند بپذیرند که چنین اقدام پرخطری به مثابه پیش‌شرط یا گام دوم برای فرآیند صلح اتخاذ شود. آنها معتقدند باید مذاکرات مستقیمی میان دولت افغانستان با اعضای طالبان صورت گیرد تا براساس آن بتوان به یک تصمیم‌گیری رسید. با این حال، «صدیق صدیقی»، سخنگوی غنی، در رشته توییت‌هایی که دیروز چهارشنبه نوشت، اعلام کرد که ۱۵۰۰ زندانی طالبان به تدریج از روز شنبه ۲۴ اسفندماه آزاد می‌شوند. این آزادی هم به این صورت است که هر روز ۱۰۰ نفر از این زندانیان آزاد می‌شوند. ۳۵۰۰ زندانی باقی مانده هم به این صورت آزاد خواهند شد که پس از آغاز مذاکرات مستقیم میان طالبان و تیم مذاکراتی منصوب از سوی دولت افغانستان هر دو هفته یک‌بار ۵۰۰ نفر آزاد خواهند شد. او همچنین اعلام کرد این آزادی مشروط به کاهش ملموس خشونت‌ها خواهد بود. به گفته صدیقی، در حکم ریاست‌جمهوری برای آزادی این زندانیان آمده است: «زندانیان طالبان براساس این حکم آزاد خواهند شد و همگی ملزم به ارائه یک تعهد کتبی هستند که به سوی خشونت و درگیری بازنمی‌گردند.» با وجود این، چند ساعت بعد، واکنش اولیه طالبان این بود که این آزادی محدود را «رضایت‌آمیز» ندانست. «سهیل شاهین»، سخنگوی طالبان، اعلام کرد: «این در توافق قید نشده است. تمام ۵ هزار زندانی باید پیش از آغاز مذاکرات آزاد شوند.»

به نوشته گزارشگر نیویورک‌تایمز، موضع غنی ظاهرا موضعی «دفاعی» و «نجات‌بخش» است و البته به تلاش‌های او در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش هم بی‌ربط نیست چراکه این انتخابات با اما و اگرهایی همراه شده و شکل‌گیری یک دولت موازی از سوی عبدالله عبدالله می‌تواند از موضع برتر دولت در برابر طالبان بکاهد. بنابراین، دولت غنی هم در تلاش است شرط‌هایی تعیین کند تا به این ترتیب طالبان را وادار به کنار آمدن با خواسته‌های خود کند. ایالات‌متحده در مذاکرات خود با طالبان پذیرفته بود که آزادی زندانیان طالبان ظرف ۱۰ روز انجام خواهد گرفت اما دولت غنی زمان بیشتری را برای این آزادی می‌طلبد. «مشعل»، گزارشگر نیویورک‌تایمز، می‌افزاید: «زندانیان طالبان در نهایت آزاد خواهند شد، حتی اگر آن‌گونه که می‌خواهند آزاد نشوند. و ایالات‌متحده هم برنامه صلح خود را به پیش خواهد برد.»

 

منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه