به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدرضا کلامی از برگزاری جلسات روزانه ستاد تنظیم بازار به منظور رصد و پایش و تأمین به موقع کالاهای اساسی در ایام پایانی سال خبر داد و گفت: طبق تصمیمات روزانه کارگروه تنظیم بازار کشور و کمیته های رصد و پایش که ذیل کارگروه تشکیل شده، مقرر گردید با توجه به تأمین بسیار خوب ارز کالاهای اساسی، ترخیص این کالاها مانند روغن خام، برنج، ذرت و شکر بدون هیچ گونه محدودیت و یا مجوزی از سوی گمرک ایران اقدام گردد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار افزود: بر اساس بررسی وضعیت تولید و تأمین کالاهای مهم و ضروری کشور باید به این نکته توجه داشت در کشوری که اندازه بازار آن 400 میلیارد دلار است، ضریب وابستگی به حدود 40 میلیارد دلار یعنی معادل 10 درصد می رسد به طوری که علیرغم اینکه اکثر واحدهای تولیدی کشور در فضای رقابتی تاکنون کمتر از 50 درصد ظرفیت خود را استفاده می کردند، این امکان برای کشور فراهم است که میزان تولید و عرضه در این واحدها تا سقف صددرصد افزایش یابد.
وی تصریح کرد: با درخواست و همراهی تمامی واحدهای تولیدی کشور در کالاهای پرمصرف ایام پایانی سال با تصویب ستاد تنظیم بازار و همراهی بخش خصوصی، تولید با سه شیفت کاری به صورت حداکثری در حال انجام است و از بُعد تأمین مواد اولیه نیز هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.
کلامی با قدردانی از حس مسئولیت و همراهی بخش تولید کشور خاطرنشان کرد: قطعا با درایت و هوشمندی طرف تقاضا یعنی مصرف کنندگان، بازار در تعادل کامل خواهد بود، این در شرایطی است که طبق اختیار محوله از سوی کارگروه تنظیم بازار به دفتر تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت و با عنایت به ذخایر مکفی کشور مقرر شده عرضه حداکثری کالاهای اساسی و ضروری به هر میزانی که استان ها نیاز داشته باشند، در اولویت قرار گیرد.
وی تأکید کرد: طبق تصمیمات امروز کارگروه تنظیم بازار، علاوه بر روند عادی تأمین و توزیع کالاهای اساسی، مقرر گردید سهمیه ویژه ای در روغن، شکر، برنج، گوشت قرمز و مرغ به شبکه های مطمئن و منتخب از جمله فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار اختصاص یابد که این علاوه بر سهمیه های قبلی ابلاغی خواهد بود.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار افزود: تأکید دولت بر حفظ آرامش و تأمین به موقع کالاهای اساسی موردنیاز مردم است و این روند استمرار خواهد یافت، ضمن اینکه در جلسه تنظیم بازار عرضه گوشت از محل ذخایر با حداکثر 10 درصد سود در شبکه های توزیع مصوب و ابلاغ گردید به نحوی که علاوه بر گوشت منجمد وارداتی با نرخ 41800 تومان برای مصرف کنندگان، قرار است گوشت ران با نرخ 44000 تومان به صورت حداکثری در شبکه های منتخب از جمله میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی توزیع گردد.
کلامی ادامه داد: علاوه بر سهمیه های عادی عرضه شکر، قرار بر این است که سهمیه ویژه تخصیصی به استان ها به میزان 30 هزار تن شکر برای دو شبکه فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار در بسته بندی های یک کیلوگرمی تخصیص یابد تا با قیمت هر بسته 5 هزار و 900 تومان عرضه گردد، لذا مشکلی از بُعد تأمین کالا در کشور وجود ندارد.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تقاضای کاذب ناشی از برخی شایعات با شیوع ویروس کرونا با توزیع ویژه تمامی کالاهای اساسی و اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم به نرخ مصوب پاسخ داده می شود و توزیع حداکثری کالاها مستمرا ادامه خواهد داشت.
وی گفت: طبق اعلام دبیر انجمن صنایع شوینده، واحدهای تولیدی محصولات شوینده اقدام به تولید به صورت سه شیفت کرده تا بتوان کالاهای پرمصرف از جمله مایع دستشویی و ژل ضدعفونی کننده را با نرخ مصوب به صورت گسترده توزیع کرد، به نحوی که مقرر گردید تا عرضه گسترده مایع دستشویی و ژل ضدعفونی کننده دست با قیمت مصوب در میادین میوه و تره بار، ایستگاه های مترو و کانتینرهای سیار در میادین اصلی و سایر نقاط شهر انجام شود.
کلامی تصریح کرد: علاوه بر شبکه های رسمی فعلی، عرضه مستقیم در کانکس هایی که در فضاهای مختلف شهر از جمله میادین میوه و تره بار استقرار خواهند یافت، مواد شوینده و ژل ضدعفونی کننده دست به صورت بدون واسطه، مستقیم و با قیمت مصوب توسط واحدهای تولیدی عرضه شود.
دیدگاه تان را بنویسید