۵۵آنلاین :
"بلسینگ" تنها یک دختر 6 ساله بود که به کمک هماهنگیهای مادرش به یک کارگر خانگی بیجیره و مواجب در شهر "ابوجا"ی نیجریه تبدیل شد. خانوادهای به او قول دادند که در ازای کار وی را به مدرسه بفرستند.
مادر "بلسینگ" برای تغذیه مناسب سه فرزندش با مشکل روبهرو بود. اما وقتی "بلسینگ" به "ابوجا" رسید، به جای رفتن به مدرسه مجبور به کار شبانه روزی شد. اگر مسئولیتی را فراموش میکرد با شلاق الکتریکی کتک میخورد و مجبور به خوردن باقیمانده غذاهای فاسد بود.
بعدها زمانی که مادرش برای نزدیک شدن به فرزندش به "ابوجا" نقل مکان کرد، امکان ملاقات تنهایی با او را نداشت.
او گفت: آنها میگفتند نباید هیچ چیزی را به مادر و خانوادهام بگویم. من نباید به آنها میگفتم که چه اتفاقاتی برایم میافتد. من نباید هیچ چیزی را برای دیگران تعریف میکردم.
زنی با اسم مستعار "کلودیا اوسادولور" در سالهای قبل در دام بردگی جنسی افتاده است/ او به کمک یک بنیاد خیره خیاطی میکند/ رویترز
آنها میگفتند اگر کسی از من پرسید که چه حال و احوالی دارم باید بگویم خوب هستم و همه چیز عالی میگذرد.
از زمان ورود اولین بردههای ثبتشده آفریقایی به شمال آمریکا بیش از 400 سال میگذرد و با این وجود بردهداری و استفاده از شلاق همچنان به عنوان یک دغدغه امروزی باقی مانده است.
براساس تخمینهای سازمان ملل بیش از 40 میلیون نفر به کار اجباری، ازدواج اجباری و استثمار جنسی وادار میشوند.
بلسینگ 11 ساله یکی از همین قربانیان است که در سال 2016 و پس از 2 سال سوء استفاده و انزوا توسط "بنیاد مبارزه با قاچاق و کار اجباری زنان و کودکان" (WOTCLEF) نجات یافت. او همچنان تحت مراقبت این موسسه قرار دارد.
براساس گزارش سال 2017 نهاد حقوق بشری " بنیاد حرکت آزادانه" و دفتر بینالمللی کار، بردهداری در آفریقا بیشتر از هر جای دیگری شایع است و از هر 1000 نفر در این منطقه 7 نفر برده به شمار میآید. این گزارش بردهداری را " شرایط استثمار یک فرد تعریف میکند که به دلیل تهدید، خشونت، اجبار، سوء استفاده، قدرت یا فریب امکان ترک یا امتناع از کار یا شرایط را ندارد".
کلودیا اوسادولور به نیت پیدا کردن کار به روسیه رفته و در آنجا به برده جنسی تبدیل شده است
قاچاق کارگران جنسی که بسیاری از آنها با تصور به دست آوردن کار دیگری فریب میخورند، یکی از شایع و گستردهترین موارد سوء استفاده از بردهداریهای مدرن در این روزهاست.
تجربه "کلودیا اوسادولور" و "پروگرس اومویه" نشان میدهد که فقر آسیبپذیری زنان در بردهداریهای مدرن را افزایش داده است.
"اوسادولور" زندگی سختی را در شهر "بنین" در جنوب نیجریه گذراند و از دانشگاه فارغالتحصیل شد. پس از آن به توصیه یکی از نزدیکانش برای پیدا کردن به روسیه رفت و هزینه سنگینی را در این راه پرداخت. او با سه دختر ناشناس دیگر در ژوئن 2012 به روسیه رفت اما توسط یک " مادام" برای کار در یک مرکز جنسی انتخاب شد.
او تبدیل به یک کارگر جنسی شد و "مادام" هر دو هفته یکبار تقریبا بیشتر پول وی را به زور میگرفت.
او پس از ملاقات با نماینده سازمان ملل در امور مهاجران در یک ایستگاه مترو موفق به فرار شد و هنوز آسیبهای روحی و جسمی زندگی گذشته خود را به دوش میکشد.
اوسادولور از اینکه زنده مانده خوشحال است و اینک با کمک بنیاد خیریه در نیجریه در شهر "بنین" دورههای خیاطی را گذرانده و در این حوزه فعال است.
اومویه 33 ساله نیز پس ترک نیجریه در سال 2015 به دام بردگی افتاد. او قصد داشت برای کار به اروپا برود. او 2290 دلار آمریکا را قرض گرفت و آن را به یک عامل قاچاق مسافر پرداخت تا با گذر از صحرای آفریقا و لیبی به اروپا برسد.
مقصد نهایی اکثر مسافران قاچاق در آفریقا به صورت پیشفرض کشورهای اروپایی هستند. با این وجود بسیاری از آنها در هنگام رسیدن به لیبی به زندان رفته و برخی دیگر به عنوان کارگر یا کارآموز فروخته میشوند.
به گزارش برخی از گروههای نجات بشری، برخی از این افراد در بازارهای برده فروشی به فروش میرسند. پژواک سردی که از تجارت برده صدها سال قبل در منطقه "صحرای آفریقا" همچنان شنیده میشود.
اومویه در لیبی به صورت تمام وقت برای یک خانواده مرفه در طرابلس کار کرد و بیشتر مواقع گرسنگی کشید.
وی در این باره گفت: آنها برای سه ماه کار هیچ دستمزدی به من پرداخت نکردند.
عامل قاچاق دیگری به او قول داد در فرار به وی کمک کرده و او را به ایتالیا میفرستند. اما پلیس لیبی به مدت 6 ماه وی را بازداشت کرد و پس از چند ماه به کمک برنامه دولتی "کمک به مهاجران و پناهندگان" به کشورش بازگشت. این برنامه به بیش از 14 هزار نیجریهای کمک کرد که به خانه خود بازگردند.
"بلسینگ" و "کلودیا اوسادولور" اسامی مستعاری هستند که برای محافظت از این افراد انتخاب شدهاند.
منبع : عصرایران
دیدگاه تان را بنویسید