۵۵آنلاین :
شاید وقتی صحبت از وسایل الکتریکی و انواع باتری می شود ذهنتان به دوران معاصر باز می گردد. البته بیراه هم فکر نمی کنید و بسیاری از وسایل الکترونیک به قرن حاضر مرتبطند اما جالب است بدانید که باتری های باستانی در بغداد وجود داشته اند.
سال ها پیش شهر بغداد یکی از خاستاه های تمدن در منطقه بین النهرین بوده. البته در آن دوران نام این منطقه بغداد نبوده است. اما همین منطقه مرکز اشیاء باستانی مهمی است که قرن ها قدمت دارند. برای مثال در این منطقه یک گلدان خاکستری کشف شده که درواقع گلدان نیست، بلکه یک باتری نسبتا بزرگ است.
این گلدان زرد رنگ 6 اینچی که هم اکنون در موزه بغداد نگهداری می شود. بین 24 الی 248 سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده است و مکانیسم آن شامل یک بخش تشکیل شده از ورق مس متصل به دهانه گلدان با استفاده از مهر و موم مخلوط سرب است که به نوعی شبیه به باتری های امروزی است. دیسک مسی مسطح به انتهای باتری متصل می شود و میله آهنی موجود در این گلدان با کمک سیلندر به حالت تعلیق در می آید.
افزون بر این ها شواهدی از خوردگی روی میله آهن به علت عامل اسیدی وجود دارد، که نشان می دهد که این دستگاه در واقع یک باتری نسبتا پیشرفته است.
منبع : انتخاب
دیدگاه تان را بنویسید